Midagi kaalujälgijatele - kook on minimaalse kalorsusega, kui välja arvata veerand kilo võid, teist samapalju suhkrut ning mõningane kogus mandleid :P
Tainas:
3 dl jahu
3 dl jahu
0,5 dl suhkrut
0,5 tl soola
100 g võid
2 sl vett
2 munakollast
Täidis:
150 g võid
2 dl fariinsuhkrut
175 g jahvatatud mandleid
1 muna
1 suur purk suhkruleemes virsikupoolikuid
Taina ained kokku segada ja muljuda koogivormi.
Või ja fariinsuhkur vahustada, lisada jahvatet mandlid ning muna ning seejärel saadud segu koogivormi taigna peale ühtlase kihina. Sellest, et seda täidist ei õnnestu ühtlase kihina laiali mäkerdada, pole hullu, kuna see sulab ise täiesti ühtlaseks. Kõige peale nõrutatud virsikupoolikud, kumer pool üles, ning ahju 180 kraadi ja 45 minutit.
Tõepoolest ei oska öelda, mida mu külmkapp asjadest arvab, igatahes on ta sageli sunnitud toimima koogijahutajana, kuna ega ma eriti suuremat asja kärsiline ikka ole küll. Eriti kui kook nii hõrku hõngu väljutab.
1 comment:
Rummikook
1 tl suhkrut, 1 või 2 pudelit. rummi, 1 dl kuivatatud puuvilju, pruuni
suhkrut,
1 tl soodat, 100 g võid, 2 muna, 3 sidrunit, 1 kl jahu, 1 dl
pähkleid
Alustuseks proovi rummi. Mmm, hea, kas pole? Võid alustada.
Võta suur kauss, mõõduklaas jne
Proovi uuesti rummi. Veendumaks, kas rumm on piisavalt hea, vala
1 dl
klaasi ja joo nii kiiresti kui saad. Korda.
Klopi mikseriga või suures kausis.... lisa 1 tl suhkrut ja
vahusta veel.
Kontororolli, kas rumm on OK.......
Võta veel klaasike. Ava teine pudel kui vaja............
Liza munad, kuivatatadud puuvljad.... peksa vahule.....
Kui nad kitivad mikseri kinni, kasuta kruvikeeraja abi....
Maitse rummi, et kontrollida konsis..konssisitensistentsi...
lisa 3 dl soola või pipart või ..... vahet pole.......
Proovi rummi.
Bressi 1 sidururuni mahl ........ lisa 1 tl pruuni või miskit
värvi
suhhurt....
vahet pole.........Sega.......
Määri ahi võiga, keera koogivorm 350 kraadi peale, keera tainas
ahju..........
Maitse veel rummi, mine magama.......
Post a Comment