10 January 2007

Pärmitaignasai


Sedakorda tuli kiusatus peale ning tahtsin teha pärmitaignast saia. Tegingi. Ja sai nii hea, et ei jaksanud oodata jahtumist ning sõin 2/3 kuumana ära.

Iseenesest lihtne asi teha:

600 ml jahu

2 tl soola

2 pakki kuiva pärmi

2 klaasi sooja (45 kraadi) vett

2 spl fariinsuhkrut

Jahu, sool, kuiv pärm kokku segada; fariinsuhkur lahustada vees; segada kogu krempel tainaks. Tainas peab olema kleepuv, vedel, kuid mitte supjas.

Tainas eelnevalt õlitatud leivavormi ning pealispind ühtlaseks. Lasta seista tund-poolteist, kuni kogus umbes kahekordistunud ning seejärel ahju 200 kraadi juurde. 25 min möödudes kontrolli olukorda ning pööra teine külg ning jätka kuumutamist 15 min. Seejärel kook ahjust välja ning lase jahtuda. Või nagu mina tegin - ära lase jahtuda vaid hakka kohe nautima.

Võrratu krõbe koorik on peal ning hästi avarad mullid sees. Keel läks alla tükkis täiega :)

No comments: