28 December 2006

Kookosekoogike

Kirjutades seda pealkirja, avastasin, et eesti keel on ikka ilus - nii palju täishäälikuid :)
Aga kui tahta peenutseda, siis selle sama asja nimi prantsuse keeli kõlab "Rochers à la Noix de Coco". Ega seegi nimetus halvem ole.
Ja mis kõige olulisem, on ikkagi sisu. Ja nagu teada on kõik geniaalsed asjad ülimalt lihtsad. Nende rosheeride (tegu on kõlalise algupäraga verbiga) retsept on järgmine:

250 g maitsestamata kookoshelbeid
3 munavalget
180 g suhkrut
näpuotsatäis soola

Kõik asjad kahvliga kokku segada (no jah, loomulikult sobib Bosch MUM 46R suurepäraselt kahvli asemele :) ning teha kuulideks. Mina kasutasin vormimise lihtsusatmiseks mokakohvi kannu sisest kohvihoidikut, ja sellel kujul olid omad eelised - vaata piltidel kauneid päevitanud servi.

Retsept pärineb algupäraselt sellisest kauni pariislanna blogist nagu Chocolate & Zucchini. Soovitan julgesti seal ringi vaadata, usun, et maiasmokad ja teisedki toidulemmad leiavad sealt üht-teist huvitavat.

Ja korraks veel tagasi tulles oma rosheeride juurde - järgmisel korral katsetan neile teha ka veel miski glasuuri. Vaimusilmas näen sellist topeltshokolaadiglasuuri, mille vooder on valgest ja pealiskiht tõmmust shokolaadist. Eks näis, kas see mul ka järgmise tegemise hetkel sellisena vaimusilmas.

3 comments:

Anonymous said...

Kas ahju ei panegi?Kuidas said servad pruuniks ?

Joff said...

Ahju ikka kah, loomulikult. Ei mäleta, aga usun, et ahi 210 kraadi peale ning kümnekonna minutiga ongi servad pruunid. Siis paras aeg välja võtta ning kiusatusele vastu panna, et need kohe alla neelata :P

Anonymous said...

Tänud ,kiire vastuse eest.Ja kohe kui mahti saan ,proovin ära.