Taas on rõõm minu kööki jõudnud. Nimelt tegin endale jõulukingiks köögikombaini. Selline ost oli juba pikemat aega plaanis, aga kiirendas seda ostmiseprotsessi sundolukord - nimelt jooksutasin enda varasema saumikseri ühe segaja kokku.
Üldiselt suhtun köögikombainidesse mulle omase mõõduka skepsisega - kõige suuremaks probleemiks pean ebamugavat puhastatavust. Mitte et ma nüüd mingi hirmus hügieenifriik oleks, aga ikkagi. Ostsin endale aga Boschi MUM 46R, mis väeb välja selline: http://tinyurl.com/y7jz9e . Ja vot on tore riist. Julgen juba paari esimese katsetuse järgi soovitada.
Aga nüüd siis asja juurde. Teemaks sidruni-virsikukook. Tegu ulatusliku modifikatsiooniga sõber Luca sidrunikoogiretseptist. Eks selle originaaligi plaanin millaski ära proovida, eriti nüüd kus koogiküpsetamine oluliselt lihtsamaks muutunud.
Seega lubage esitleda: sidruni-virsikukook
175 g jahu
125 g võid
40 g suhkrut
1 spl külma vett
Virsikupoolikud
1 pk kohupiimapastat
3 muna
5 spl suhkrut
3 spl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vaniljesuhkrut
3 sidruni mahl
2-3 sidruni kooreriivitis
Esimesed asjad moodustavad põhja ning nendega on äärmiselt lihtne: kõik asjad Bosch MUM 46R sisse ja segunema. Ahi 200 kraadini, koogivorm õliseks, segu sisse ning paarikümneks minutiks ahju, kuni kuldpruun.
Teised asjad moodustavad pealse. Siin tuleb samuti kõik peale virsikute kokku segada. Ainus, millele tähelepanu pöörata - küpsetuspulbrile ei ole ilus sidrunimahla selga kallata :P . Seejärel virsikud, seljad ülespoole koogipõhjale ning sinna peale kallata pealissegu. Veel ca 40 minutit ahjus, sedakorda natuke jahedamas temperatuuris.
Ja ongi kook valmis. Hea on lasta enne nautimist jahtuda peaaegu täielikult. Loomulikult on selle lõhnaga köögis viimane soovitus küllalt raskesti teostatav. Aga siis sööge pealegi kuumalt, kui kiusatusele kohe kuidagi vastu ei suuda panna.
Head isu ja kauneid jõule.
24 December 2006
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment