15 January 2007

Sacher kook

Kunagi aegade hämaruses tegin ka Sacherkooki. Maitsev sai. Kuna täna meil töö juures õhtul väike istungjärk, siis tuligi mõte teha uuesti. Kuna vana retsepti olin kindlasse kohta ära salvestanud, ei leidnudki teda üles ning GIYF nagu tavaliselt. Leidsin mitmeid retsepte ning katsusin taaskord kuldset keskteed rakendada. Tulemus järgmine:


130 g võid
130 g tumedat shokolaadi
100 g tuhksuhkrut
6 muna
80 g suhkrut
130 g jahu
aprikoosimoosi
100 g tumedat shokolaadi
1 dl vahukoort

Või ja tume shokolaad sulatada veevannil. Munakollased tuhksuhkruga vahtu. Jahtunud shokolaadivõi sinna sekka. Munavalged vahtu, tavaline suhkur sekka. Ja kraam taas suurde segamisnõusse ning segi. Lisada järkjärgult jahu.
Ahi 160 kraadini. Segu eelrasvatatud koogivormi ning 60 min ahju. Valmis kook ahjust välja ja jahtuma (mu vaene külmkapp ei oska enam küll midagi asjast arvata - alalõpmata on ta sunnitud enda uksest mingeid tulikuumasid tegelasi sisse laskma; ja minu õnneks on tegu sulatamist mittevajava külmikuga).
Kook pika noaga pooleks ning alumisele kihile aprikoosimarmelaadi peale. Ülemine pool peale tagasi ning seejärel glasuuriks sulatatud shokoolaadi ja vahukoore segu peale. Veelkord jahtuma ja siis sööma.

No comments: