28 December 2008

Saksa kirsitort

Keegi saab sellisegi veel selle aasta sees (vihje: homme). Loodan, et ka mina maitsta saan.
Sisu:
Kirsikompott - tunde järgi, aga ilmselt umbes pooleliitrine
2 spl suhkrut
1 spl kartulitärklist
törts konjakit
Tainas:
150 g võid
2 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
4 muna
1 dl nisujahu
1 dl mannat
1 sidruni koor, riivitud
1 sidruni mahl
500 g hapukoort
2 tl küpsetuspulbrit

Sepistus: kompotivedelik, suhkur, konjak ja tärklis keema, siis pott tulelt ära ning kirsid sisse. Sega, jahuta (taas külmik, vaeseke!)
Või, suhkur, vanillisuhkur MUMmi, kohevaks vahuks. Lisada munad, jahu, manna, sidrunikoor ja -mahl, hapukoor ning küpsetuspulber.
Pool taignast määritud-jahustatud koogivormi, peale kirsivärk nii, et päris vastu serva ei lähe. Peale ülejäänud tainas ning ahju 175 kraadi ja 1,5 tundi. Tehtud. Eks siis paistab kuis maitseb.

No comments: